Nds4droid for Android

Nds4droid for Android 47

Android / Jeffrey Quesnelle / 1121 / Целосни спецификации
Опис

Nds4droid за Android: Бесплатен емулатор на Nintendo DS

Дали сте љубители на игрите на Nintendo DS, но немате конзола за да ги играте? Не гледајте подалеку од Nds4droid, бесплатен емулатор кој ви овозможува да ги играте омилените DS игри на вашиот уред со Android. Додека се уште е во раните фази, Nds4droid нуди многу функции што би ги очекувале од емулатор, вклучително и состојби на зачувување и звук. Ја поддржува дури и конзолата за игри OUYA.

Една од најистакнатите карактеристики на Nds4droid е тоа што е целосно со отворен код и не го нарушува GPL како другите DS емулатори. Ова значи дека секој може да придонесе за неговиот развој и да направи подобрувања со текот на времето.

Сепак, важно е да се забележи дека емулацијата на Nintendo DS може да биде бавна дури и на телефони од повисока класа. Ако имате проблеми со перформансите додека користите Nds4droid, обидете се да експериментирате со различни опции за „прескокнување на рамката“.

Севкупно, ако барате начин да ги играте омилените игри на Nintendo DS на вашиот уред со Android без да ја купувате самата конзола, пробајте го Nds4droid. Со својата природа со отворен код и растечката листа на функции, сигурно ќе стане еден од најдобрите избори за гејмерите насекаде.

Целосни спецификации
Издавач Jeffrey Quesnelle
Страница на издавачи http://jeffq.com
Датум на издавање 2017-09-12
Датум на додавање 2017-09-12
Категорија Игри
Под категорија Игри комунални услуги и уредници
Верзија 47
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1121

Comments:

Најпопуларни