Masstream - Portable Streaming Media Server for Android

Masstream - Portable Streaming Media Server for Android 0.5.1

Android / Corproxy Innovation / 16 / Целосни спецификации
Опис

Дали сте уморни од постојано префрлање датотеки помеѓу вашите уреди? Дали сакате да имате пристап до сите ваши медиуми од една централна локација? Не гледајте подалеку од Masstream, преносливиот медиумски сервер за стриминг за Android.

Masstream го претвора вашиот уред во мрежен систем за складирање (NAS), овозможувајќи ви да пренесувате, преземате, прикачувате и управувате со големи лични содржини преку Wi-Fi од/на компјутер, Mac, Linux, Arm Linux(Pi), Android и iOS уреди. Со поддршка за повеќето прелистувачи како што се Chrome, Firefox, Safari, Opera и Internet Explorer 10+/Edge на десктоп компјутери и мобилни верзии на паметни телефони и таблети.

Со можностите за приватно peer-to-peer поврзување на Masstream, можете лесно да прелистувате папки и датотеки. Може да се префрлате помеѓу повеќе прелистувачи за да пристапите до локална или оддалечена содржина. Брзо скенирајте ја мрежата за да пристапите до физичките уреди или скенирајте ги периферните уреди за брз пристап до поврзаните големи хард дискови и USB.

Бесплатно проследувајте видеа, музика или фотографии со голема брзина на пренос (>10 mb/s), бидејќи тоа е она што го прават подмрежите! Преземете датотеки како поединечни ентитети или комбинирани зипувани ентитети. Поставете датотеки вклучувајќи сложени директориуми со дрвја со едноставно влечење во прелистувачот, а потоа бидете прекрасни!

Динамичкиот генератор на QRcode му дозволува на секој уред во мрежата да го скенира и да скокне во вашиот заеднички избран директориум, дури и ако тие уреди ја немаат инсталирано апликацијата. Создавајте/отстранете корисници во апликацијата за да можете да им дадете дозвола само на оние кои треба да имаат пристап до вашата содржина.

Блокирајте анонимни корисници со принудување на автентикација пред да пристапите до која било содржина. Работи во режим на заднина, така што дури и кога телефонот е во чантата, сè уште е достапен од други уреди како што се десктоп компјутерите/лаптопите/iPhones/кој било уред што има прелистувач.

Сокријте ја од мрежата, спречувајќи ги другите корисници да го скенираат овој уред додека блокираат какви било надворешни уреди преку мрежата, така што ќе можете да ја користите оваа апликација само како локален домаќин или физички ако сакате, без да ја трошите батеријата во режимот на заднина!

Како заклучок, Masstream е одлично решение за секој што бара преносно решение за сервер за стриминг медиуми кое нуди можности за стриминг со голема брзина заедно со лесни опции за управување со датотеки, а сето тоа е прифатливо за батеријата со мала употреба!

Целосни спецификации
Издавач Corproxy Innovation
Страница на издавачи https://play.google.com/store/apps/developer?id=Corproxy+Innovation
Датум на издавање 2018-02-20
Датум на додавање 2018-02-20
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Стриминг аудио софтвер
Верзија 0.5.1
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 16

Comments:

Најпопуларни