Android P Public Beta for Android

Android P Public Beta for Android 9.0

Опис

Дали барате начин да ја испробате најновата верзија на Android пред да биде официјално објавена? Не гледајте подалеку од Андроид Бета-програмата, која нуди верзии пред објавување на Android и Wear OS од Google за тестирање и повратни информации. И со објавувањето на Android P Public Beta, има уште повозбудливи функции за истражување.

Една од најзабележливите промени во Android P е новиот кориснички интерфејс за менито за брзи поставки. Часовникот е поместен на левата страна од лентата за известувања, додека на „докингот“ е додадена полупроѕирна позадина. Режимот на заштеда на батерија повеќе не покажува портокалово преклопување на лентите за известување и статус, што го прави помалку наметлив. И ако треба брзо да направите слика од екранот, сега има посебно копче во опциите за напојување.

Но, тоа е само гребење на површината. Со заоблени агли низ сите елементи на интерфејсот и нови транзиции кога се префрлате помеѓу апликации или активности во апликациите, сè се чувствува помазно и поисполирано од кога било досега. Побогатите известувања за пораки ви дозволуваат да имате целосни разговори без да ја оставите вашата сенка за известувања, додека поддршката за исечоци на екранот значи дека дури и уредите со засеци можат да ја искористат оваа функција.

Редизајнираниот лизгач за јачина на звук е уште еден добредојден додаток, како и процентот на батеријата што сега се прикажува на Always-on Display. Безбедносните промени на заклучениот екран вклучуваат можни подобрувања на функционалноста за отклучување NFC. И ако се чувствувате авантуристички, има експериментални функции скриени во Знамињата на функции, како што е редизајнирана страница За телефонот во поставките или автоматско овозможување Bluetooth додека возите.

Се разбира, не секој уред ќе може веднаш да работи на Android P Public Beta. Тековно поддржаните уреди вклучуваат телефони Google Pixel (Pixel 1/2/XL), Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 и Essential Phone. Но, ако вашиот уред ги исполнува условите за OTA ажурирања преку услугите на Google Play (што се најсовремените уреди), регистрирањето за бета-програмата автоматски ќе ги турка ажурирањата директно на вашиот телефон или таблет.

Па што чекаш? Пријавете се денес и започнете да истражувате сè што има да понуди Android P Public Beta! Вашите повратни информации може да помогнат во обликувањето на идните изданија на овој популарен оперативен систем - затоа не ја пропуштајте оваа можност!

Целосни спецификации
Издавач Google
Страница на издавачи http://www.google.com/
Датум на издавање 2018-05-08
Датум на додавање 2018-05-08
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 9.0
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 374

Comments:

Најпопуларни