Crescendo Plus Edition for Android

Crescendo Plus Edition for Android 4.06

Опис

Crescendo Plus Edition за Android е моќен и интуитивен софтвер за пишување музика кој ви овозможува да креирате и зачувувате сопствени музички композиции. Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате, софтверот Crescendo Music Creation нуди широк опсег на време и клучни потписи, симболи за нотација и други карактеристики што го олеснуваат пишувањето убава музика.

Со Crescendo Plus Edition, можете лесно да креирате музички листови за кој било инструмент или ансамбл. Апликацијата вклучува поддршка за повеќе штандови, што ви овозможува лесно да пишувате сложени аранжмани. Можете исто така да додавате стихови на вашите композиции, што го олеснува создавањето песни и со мелодија и со зборови.

Една од истакнатите карактеристики на Crescendo Plus Edition е неговиот интуитивен интерфејс. Апликацијата е дизајнирана имајќи ги предвид музичарите, така што сè е поставено на начин што има смисла за оние кои се запознаени со традиционалната нотација на листови. Ова значи дека дури и ако никогаш претходно не сте користеле софтвер за пишување музика, ќе можете веднаш да започнете да создавате прекрасни композиции.

Друга одлична карактеристика на Crescendo Plus Edition е неговата поддршка за влезни уреди MIDI. Ова значи дека ако имате MIDI тастатура или друг влезен уред поврзан со вашиот уред со Android, можете да го користите за да внесувате белешки директно во апликацијата. Ова го прави процесот на компонирање уште побрз и поинтуитивен.

Покрај моќните алатки за составување, Crescendo Plus Edition вклучува и голем број опции за репродукција. Можете да ги репродуцирате вашите композиции користејќи звук на кој било инструмент од вклучената библиотека или да увезувате прилагодени звуци од надворешни извори, како што се датотеките SoundFont.

Севкупно, Crescendo Plus Edition за Android е одличен избор за секој кој бара лесно за користење, но моќно софтверско решение за пишување музика. Со својата широка палета на функции и интуитивен дизајн на интерфејс, оваа апликација го олеснува создавањето прекрасни музички композиции во движење, користејќи ништо друго освен вашиот уред со Android!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2019-01-16
Датум на додавање 2019-01-16
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 4.06
Барања за ОС Android
Барања None
Цена $7.49
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 11

Comments:

Најпопуларни