Weather India for Android

Weather India for Android 1.8

Опис

Weather India за Android е домашна софтверска апликација која им обезбедува на корисниците ажурирани информации за времето за сите индиски градови. Со своите сеопфатни карактеристики, оваа апликација е совршена алатка која ќе ви помогне да го планирате вашиот ден и да останете информирани за временските услови во вашата област.

Главни карактеристики на апликацијата Weather & Radar India:

Моментално време во целиот град во Индија.

7 дневна временска прогноза за целиот индиски град.

Сателитски слики од индискиот сектор.

Сателитски слики Insat 3D, Insat 3DR, Meteosat-8 и Himawari.

Индија во живо Доплер временска радар слики.

24 Доплер слики од метеоролошкиот радар во Индија.

Радарската слика се ажурира на секои 10 минути.

Променете го градот на вашата желба и видете ја позицијата на облаците.

Дневна, неделна и сезонска карта на врнежи за држава, подруга и област.

Прогноза за врнежи од NWP GFS за 48 часа, 96 часа, 144 часа, 192 и 240 часа.

Билтен за сите временски услови и заклучоци.

Карактеристики на доплеровиот временски радар на сликата:

MAX(Z) => Максимален приказ(Z) -Оваа радарска слика ја дава позицијата на облаците со висина на облакот во опсег до 250 KM. Оваа функција им овозможува на корисниците да ги гледаат позициите на облакот во реално време додека се движат низ различни области на нивниот регион или држава.

PPZ500 => Индикатор за позиција на план (Z) - Оваа радарска слика дава позиција на облаците во опсег до 500 KM. Оваа функција им овозможува на корисниците преглед на позициите на облакот низ поголемите области како што се државите или регионите.

PPZ150 => Индикатор за позиција на план (Z) - Оваа радарска слика дава позиција на облаците во опсег до 150 KM. Оваа функција им овозможува на корисниците да гледаат детални информации за позициите на облакот во помали области како градови или населени места.

PPV => Индикатор за позиција на план (Радијална брзина) - Оваа радарска слика им дава на облаците радијална брзина во опсег до 250 KM. Радијалната брзина кон радарската локација се зема како негативна вредност (-ve), а подалеку од радарската локација се зема како позитивна вредност (+ve). Оваа функција им помага на корисниците да разберат колку брзо облаците се движат низ различни региони или држави.

VVP2=> Обработка на брзина на волумен2-Оваа радарска слика дава насока и радијална брзина на ветровите во различен стандарден слој/висина од површината. Со оваа функција, корисниците можат да ги следат шемите на ветерот низ нивниот регион или држава со текот на времето.

Интензитет на површински врнежи од SRI - Оваа слика е слика на интензитетот на врнежите во површинскиот слој избран од корисникот во опсег од 100 KM. Оваа функција им дава на корисниците детални информации за интензитетот на врнежите во нивната област и соодветно им помага на планот на нивниот ден.

Со својот лесен за користење интерфејс и сеопфатни карактеристики, Weather India за Android му олеснува на секој да остане информиран за тековните временски услови во нивната област. Без разлика дали планирате патување или едноставно треба да знаете каква облека треба да носите денес, оваа апликација има сè што ви треба за да донесувате информирани одлуки врз основа на точни податоци од сигурни извори како Индискиот метеоролошки оддел (IMD).

Една клучна предност што го издвојува Weather India од другите слични апликации на пазарот е нејзината способност да обезбедува ажурирања во реално време на секои десет минути користејќи доплер слики од временските радари објавени од IMD. Ова значи дека без разлика каде се наоѓате во Индија, можете да секогаш имајте пристап до ажурирани информации за моменталните временски услови во реално време. Со оваа карактеристика, можете да го планирате вашиот ден поефективно и да донесувате подобри одлуки врз основа на точни информации за временските услови во вашата област.

Another great benefit offered by Weather & RadarIndiaappistheabilitytoaccesssatelliteimagesofIndiansector.Theseimagesprovideuserswithanoverviewofcloudpositionsacrosslargerareas,suchasstatesorregions,andallowthemtoviewdetailedinformationaboutcloudpositionsinsmallerareas,suchascitiesortowns.Withthisfeature,youcantracktheprogressofstormsandotherweatherpatternsacrossyourregionorstateovertime,makingitmucheasiertoplanforupcomingeventsorsimplystayinformedaboutcurrentweatherconditionsinyourarea.

In additiontoitscomprehensivefeatures,theWeatherIndiaforAndroidappisalsoveryeasytouse.SimplydownloadtheappfromGooglePlayStoreandinstallitonyourAndroiddevice.Onceinstalled,theappwillautomaticallydetectyourlocationanddisplaycurrentweatherconditionsforyourcity.Youcaneasilyswitchbetweencitiesbyusingthedropdownmenuatthetopofthescreen,andyoucanalsosetupcustomnotificationssothatyouarealertedwheneverthereisanewupdateavailableforyourcityorregion.

Севкупно, WeatherIndia forAndroidapp е голема алатка за сите сите заинтересирани да останат информирани за тековните временски услови во вашата област.

Целосни спецификации
Издавач RealWorld
Страница на издавачи https://play.google.com/store/apps/developer?id=RealWorld
Датум на издавање 2020-07-23
Датум на додавање 2020-07-23
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Време софтвер
Верзија 1.8
Барања за ОС Android
Барања Requires Android 4.1 and up
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 0

Comments:

Најпопуларни