Monkey Math Balance for Android

Monkey Math Balance for Android 2.0.2

Опис

Monkey Math Balance за Android е едукативен софтвер кој нуди забавен и привлечен начин за учење математика. Оваа игра ги предизвикува играчите да ги балансираат вагите со додавање броеви, што ја прави одлична алатка за децата кои штотуку почнуваат да учат основна аритметика.

Со својата шарена графика и возбудливата игра, Monkey Math Balance сигурно ќе го привлече вниманието и на децата и на возрасните. Играта содржи разновидни напојувања кои може да се користат за да се добијат совети или да се купи повеќе време, што им олеснува на играчите да ја решат секоја загатка.

За да играте Monkey Math Balance, едноставно повлечете ги нумерираните кокосови ореви на вагата така што вкупниот збир е еднаков на двете страни. Како што напредувате низ секое ниво, ќе наидете на се потешки предизвици кои ќе ги тестираат вашите математички вештини и ќе ве задржат ангажирани.

Една од најдобрите работи за Monkey Math Balance е неговата пристапност. Играта може да се игра на кој било уред со Android, што им олеснува на родителите или наставниците да ја вклучат во рутината за учење на нивното дете. Дополнително, ако некогаш имате какви било проблеми или прашања во врска со играта, поддршката е достапна преку е-пошта на [email protected].

Генерално, Monkey Math Balance за Android е одличен избор за секој кој бара забавен и ефективен начин да ги научи децата на основните математички вештини. Со својата привлечна игра и шарена графика, овој едукативен софтвер ќе ги забавува децата додека учат важни концепти како додавање и рамнотежа.

Целосни спецификации
Издавач Educren
Страница на издавачи http://apps.eddypaddy.com
Датум на издавање 2014-08-04
Датум на додавање 2014-08-04
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 2.0.2
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5

Comments:

Најпопуларни