DocsWork for Android

DocsWork for Android 1.3

Android / Dandroid Mobile / 15 / Целосни спецификации
Опис

DocsWork за Android: Софтвер за врвна продуктивност

Дали барате моќен и разновиден софтверски пакет за продуктивност што може да ви помогне да креирате, уредувате и управувате со сите ваши документи во движење? Не гледајте подалеку од DocsWork за Android - врвното решение за сите ваши потреби за обработка на текст, табеларни пресметки, презентации и PDF.

Изграден на врвот на Apache POI и LibreOffice – два од најпопуларните канцелариски пакети со отворен код во светот – DocsWork е бесплатен софтверски пакет кој нуди неспоредлива функционалност и флексибилност. Без разлика дали сте студент, професионалец или само некој кој треба да остане организиран и продуктивен додека сте во движење, DocsWork има сè што ви треба за да ги завршите работите брзо и ефикасно.

Значи, што точно нуди DocsWork? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Обработка на текст: со модулот за обработка на текст на DocsWork, можете лесно да креирате документи со богат текст. Без разлика дали треба да напишете есеј или да подготвите деловен предлог, овој модул има сè што ви треба за да започнете. Можете да изберете од десетици фонтови и опции за форматирање за да го направите вашиот документ да се издвојува од толпата. И со поддршка за домашните формати на датотеки (ODT) на LibreOffice, како и стандардните формати на Office (DOCX), нема ограничување за тоа што можете да направите.

Табеларни пресметки: Дали треба да смачкате некои бројки? Нема проблем! Со модулот за табеларни пресметки на DocsWork, можете лесно да креирате сложени табели. Ќе имате пристап до сите стандардни функции како SUM(), AVERAGE(), MAX(), MIN(), итн., како и напредни функции како стожерни табели и графикони. И со поддршка за домашните формати на датотеки (ODS) на LibreOffice, како и стандардните формати на Office (XLSX), споделувањето на вашите податоци со други никогаш не било полесно.

Презентации: Сакате да ја импресионирате вашата публика со неверојатни визуелни слики? Не гледајте подалеку од модулот за презентација на DocsWork! Со оваа моќна алатка на дофат на раката, создавањето слајдови со професионален изглед е лесно. Ќе имате пристап до десетици шаблони и теми кои ќе ви помогнат да ги оживеете вашите идеи. И со поддршка за домашните формати на датотеки (ODP) на LibreOffice, како и стандардните формати на Office (PPTX), споделувањето на вашите презентации со други е исто така лесно!

Уредување PDF: Дали треба да работите со PDF-датотеки? Нема проблем! Со вградениот уредувач на PDF на DocsWork, можете да давате белешки на постоечките PDF или да креирате нови од почеток. Ќе можете да додавате текстуални полиња, слики, форми или дури и да цртате слободна рака користејќи го нашиот интуитивен интерфејс.

Интеграција во облак: Една од најдобрите работи за DocsWorks е нејзината беспрекорна интеграција во облак услугите како што се Google Drive или Dropbox кои им овозможуваат на корисниците не само да ги складираат своите датотеки туку и лесно да ги споделуваат на различни уреди без никакви проблеми.

Поддршка за формати на датотеки: Едно нешто што го издвојува DocWorks од другите пакети за продуктивност е неговата широка поддршка за различни типови датотеки, вклучувајќи TXT, CWK, RTF, HTML, PDB, DXF, CSV, CDR, XML, EPS, GIF, BPN, JPG, SVG ,WPD,XBM меѓу другите што го прави едношалтерско решение кога станува збор за управување со различни типови датотеки на едно место

Прегледувач на документи и функционалност за пребарување: Друга одлична карактеристика што ја нуди DocWorks е неговиот прегледувач на документи што им овозможува на корисниците да ги прегледуваат своите документи без да инсталираат дополнителен софтвер. Дополнително, исто така, обезбедува функционалност за пребарување што им овозможува на корисниците да најдат конкретни документи врз основа на типот.

Уредувач на текст: за оние кои претпочитаат да работат во формат на обичен текст, наместо во формат со богат текст, DocWorks обезбедува интегриран уредувач на текст кој им овозможува на корисниците лесно да креираат txt-датотеки.

Извези и споделувај документи: Откако ќе заврши со уредувањето на документот на корисникот, тој може да ги извезува во различни типови датотеки, вклучувајќи DOC, XLS, PPT, PDF, TXT, меѓу другите. Дополнително, тие може да ги споделат овие документи преку е-пошта или други апликации инсталирани на нивниот уред.

Фондација со отворен код: Како што беше споменато претходно, DocWorks ги наследува функционалностите од LibreOffice, кој самиот беше изведен OpenOffice.org уште во 2010 година што го прави дел од заедницата со отворен код. Ова значи дека не само што има корист од континуираниот развој, туку и ужива силна поддршка од заедницата што обезбедува долговечност.

Како заклучок, ако барате пакет за продуктивност кој нуди флексибилност на разновидност, тогаш не гледајте подалеку од DocWorks. Тоа е спакувано со целосни функции дизајнирани да ги задоволат потребите на сите, без разлика дали станува збор за студенти. Па зошто да чекаме? Преземете денес, почнете да правите повеќе!

Целосни спецификации
Издавач Dandroid Mobile
Страница на издавачи http://www.dandroidmobile.com
Датум на издавање 2016-06-06
Датум на додавање 2016-06-05
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за уредување на текст
Верзија 1.3
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 15

Comments:

Најпопуларни